Perspektiva për zhvillimin e tregut dixhital në Maqedoni

IIAB Maqedoni organizoi një panel diskutimi mbi Perspektivat mbi zhvillimin e tregut dixhital në Maqedoni, të mbajtur të enjten (05.09.2019),duke filluar nga ora 6:30 pasdite në Hotel DoubleTree By Hilton.IAB Maqedonia është shoqata që bashkon portalet e internetit, agjensitë dhe reklamuesit nga vendi.

Qëllimi i panelit ishte të diskutojë temat aktuale dhe sfidat në lidhje me zhvillimin e mëtutjeshëm të tregut dixhital të Maqedonisë,rritja e reklamimit në internet, zhvillimi i formateve të reja të reklamimit interaktive, vetë-rregullimi i mediave në internet,regjistri i portaleve në internet që miratojnë Kodin e Etikës IAB dhe aspektet e tjera të marrëdhënies midis reklamuesve-media-institucioneve dhe mënyrës se si do të koordinohen të gjithë aktorët për të përmirësuar më tej tregun dixhital dhe çfarë duhet të bëjnë institucionet për të mbështetur këtë proces. Boris Eftimovski (President i IAB Maqedoni), Aleksandar Manev, Darko Lazarevski dhe Saska Nikolova folën në panel diskutim. NEXT-EM ishte gjithashtu i pranishëm.