Samiti i Sipërmarrjes së Ballkanit

Creative Hub organizoi Samitin e parë Ballkanik të Sipërmarrjes në 13 Shtator 2019. në Double Tree by Hilton Hotel në Shkup. Ngjarja u hap nga Arijana Koskarova, Forbes Under 30, themeluese e Creative Hub, me Zoran Zaev, President i Qeverisë, Koço Angjushev, Zëvendës Kryeministër, të pranishëm në hapje, përfaqësues i Dhomës Ekonomike të Maqedonisë dhe HE Sybille Suter Tejada, Ambasadori i Konfederatës Zvicerane.

Samiti u nda në disa panele: Paneli 1, “Ndërtimi i Sinergjive”,moderatori: Igor Bosilkovski, Bashkë Redaktor i Forbes nën 30 vjeç, panelistët: Fatmir Hysenbelliu, (Shqipëri) Nënkryetari Hysenbelliu Group, Bojan Koskarov, Bashkëthemelues i Qendrës Krijuese, Vangelis Andrikopoulos (R. Greqi) Analist i Kapitalit të Venture, Ventures Outlier dhe Alexander Najdenov (R. Bullgaria), bashkëthemelues Paperhive. Vasil Naci (Republika e Shqipërisë), Agna Group, “Ndërtimi i një marke të suksesshme ballkanike”. Paneli 2, “Menaxhimi i sfidave të mungesës së punës”, moderator: Zivkica Kalenikova, Gazetar dhe Redaktor, panelistët: Arijana Koskarova, Qendra Bashkë-Themeluese Krijuese, Qendra për Arsim Joformal, Mila Caroska, Ministri e Punës dhe Politikës Sociale, dhe Marko Kutrevski, Drejtor i Bordit Menaxhues të Pekabesko. Një intervistë u pasua nga Evan Luthra (R.India), Sipërmarrësi Serial me Moderator: Dimitar Atanasovski, Idea Lab. Prezantimi nga Akash Mehta (R. France), Dior, “Ndikimi artificial i ADN-së së re në marketing dixhital”. Paneli 3, Paneli i Investimeve të Sipërmarrjes, ” Tendencat e Financimit për vitin 2020 ”, moderuar nga: Arijana Koskarova, MBA, Hub Creative, panelistët: Antonio Argir, Drejtor i NLB Bank, Yorgos Mousmulas, partner në Metavallon Venture Capital, Evgeny Angelov, president i Shoqatës Bullgare të Venture Capital, një partner në PostScript Ventures. Paneli 4, “tofarë duhet të presim në të ardhmen në industritë më të mëdha”, moderator: prof. Dimitar Kovacevski, Kolegji Amerikan, panelistët: Milos Milosavljevic, Themeluesi dhe Shefi i Strawberry Energy dhe Taner Akcok (R. Turqi) “Menaxhimi i ofruesit më të madh të aplikacioneve financiare. Ngjarja e organizuar nga Creative Hub u mbështet nga Qeveria, Dhoma Ekonomike e Maqedonisë dhe Ambasada Zvicerane. Për këtë ngjarje ka pasur edhe NEXT-EM dooel.