Dixhitalizimi në ndërmarrësi

Shoqata Evropiane e Biznesit organizoi një konferencë për dixhitalizimin në ndërmarrësi të mbajtur në 20 nëntor 2019. në City Hall, Shkup, si pjesë e Javës Kombëtare Evropiane të Biznesit të Vogël.

Përmes një diskutimi informues, ngjarja u hap nga Katerina Bosevska, Presidente e EBA, e cila foli për sfidat e kompanive të dixhitalizimit, Jovan Despotovski, Drejtor i Fondit për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik, i cili mbështeti mbështetjen e FITR për sipërmarrësit, dhe Marko Todorov, Shefi i Departamentit të Zhvillimit Ekonomik Lokal të qytetit të Shkupit, njoftoi hapat e ardhshëm që do ta bëjnë Shkupin një qytet të zgjuar. Diskutimi i Panelit të Parë të Moderuar nga Vladimir Ristevski në “Si të rriteni shpejt me marketing dixhital?”, Ku Arijana Koskarova, Lira Jokic, Vladimir Vecovski dhe Dragan Josifovski diskutuan mundësitë e ofruara nga marketing dixhital dhe si e përdorin kompanitë maqedonase merrni tek klientët dhe rezultatet e dëshiruara. Në panelin e dytë të moderuar nga Sergei Zafiroski, “E-commerce: E ardhmja e firmave maqedonase për të dalë nga bota”, panelistët Marina Antova, Chris Popovski, Ognen Ognenovski dhe Viktor Stojkoski mbajtën një mesazh të përbashkët, tregtia elektronike është e ardhmja për të cilën duhet të përgatitemi. Në panelin përfundimtar “Bëni realitetin e ëndrrës suaj: Si ta përfundoni idenë tuaj inovative” të moderuar nga Igor Madzov, pjesëmarrësit Nenad Chubrinovski, Vladimir Kechovski dhe Tanja Ilijevska folën për mundësitë e financimit të startupeve inovative maqedonase. NEXT-EM ishte gjithashtu i pranishëm.