Ballafaqimi me dezinformatat

Fondacioni Internet dhe Shoqëria – Metamorphosis organizoi një konferencë mbi Ballafaqimin me Dezinformimin, e cila u mbajt më 31 maj 2022. me fillim nga ora 12 në Hotel Panoramika në Shkup. Ngjarja i kushtohet ndërtimit të një qasjeje shumë-sektorale për adresimin e kësaj çështjeje të rëndësishme përmes angazhimit të përbashkët të institucioneve shtetërore, mediave të pavarura, organizatave të shoqërisë civile, akademisë dhe sektorit privat.

Konferenca ofroi një platformë për diskutimin e palëve të interesuara që punojnë për zhvillimin e demokracisë duke luftuar dezinformimin dhe duke promovuar lirinë e shprehjes. Në konferencë morën pjesë përfaqësues të institucioneve përkatëse, publikut profesional, shoqërisë civile dhe komunitetit ndërkombëtar. Ngjarja pati dy seanca pune. Sesioni i parë prezantoi dhe diskutoi rezultatet e kërkimeve të vazhdueshme mbi situatën për të kuptuar më mirë kontekstin, ndërsa në sesionin e dytë u diskutuan rekomandimet për hapat e ardhshëm të aktorëve të ndryshëm shoqërorë për të luftuar bashkërisht efektet e dëmshme në zhvillimin e demokracisë dhe proceseve integruese. Çdo sesion kishte një panel hyrës me fjalime të shkurtra nga folësit dhe hapësirë diskutimi për të gjithë pjesëmarrësit. Konferencën e hapi z. Stevo Pendarovski, kryetar i RSM-së, ndërsa me video fjalim kryeministër z. Dimitar Kovaçevski. Me ftesë të Metamorfozës prezencën e ka pasur edhe NEXT-EM dooel.