AEC - Konferenca Ndërkombëtare Rregullatore

Me ftesë të Agjencisë për komunikime elektronike, Ekipi menaxhues i NEXT-EM Ltd mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare të rregullatorit 16 për 18 maj 2011 në Hotel Metropol – Ohër.

Konferenca ftuar përfaqësues të institucioneve dhe kompanive nga Maqedonia dhe rajoni puna e të cilëve është e lidhur me tregun e komunikimeve elektronike. Kjo konferencë tre-ditore u hap nga Drejtori i Agjencisë për komunikime elektronike, z. Robert Ordanoski. Për të saj, ka qenë përfaqësues të organeve rregullatore nga disa vende fqinje, ndër të cilat: Bosnje dhe Hercegovinë, Kroaci, Serbi, Bullgari, Kosovë, Shqipëri dhe Turqi. Agjencia për komunikime elektronike ka thënë se në të ardhmen kanë në plan këtë konferencë për të zgjeruar me mysafirë nga e gjithë Lindja e shumë e Jugut dhe Europën Perëndimore.

Konferenca paraqiti 11 paraqitje në fushën e komunikimeve elektronike, si pjesë e aktiviteteve të sotme. Por kësaj konference nuk është vetëm i përbërë nga prezantimin e arritjeve të Agjencisë për komunikime elektronike, por edhe pranimi i përvojave ndërkombëtare.

Gjendja e tregut të komunikimeve elektronike në Maqedoni, numri transportueshmëri, Atlas i infrastrukturës telekomunikuese dhe mbrojtjen e të drejtave të përdoruesve të tregut të komunikimit elektronik, janë vetëm disa nga temat që u diskutua në mënyrë aktive.

Pjesëmarrja aktive në pjesën e prezantimeve nuk ishte drejtor teknik i NEXT-EM me prezantimin e tij mbi “evolucionin e tregut të telekomunikacioneve, 2008-2011”

Presentation