6. Forumi Maqedono-Gjerman

Fondacioni Konrad Adenauer në bashkëpunim me AHK Nordmazedonien dhe Institutin për Demokraci ‘Societas Civilis’ Shkup organizuan forumin e 6-të maqedono-gjerman “Ekonomia evropiane nën presion pas pushtimit rus të Ukrainës”. Forumi u mbajt më 2 nëntor 2022, (e mërkurë) në restorantin Ragusa 360 Rooftop, Shkup.

Qëllimi i këtij forumi ishte të jepet një pasqyrë e gjendjes aktuale ekonomike, por edhe të ofrohen propozime për sfidat me të cilat ballafaqohet ekonomia maqedonase dhe ajo evropiane. Manifestimin e hapën Daniel Braun, Përfaqësues Zyrtar i Fondacionit Konrad Adenauer, Patrick Martens, Drejtor i Delegacionit të Ekonomisë Gjermane në Maqedoni, Zoran Nechev, Shef i Departamentit për Integrime në BE në Institutin për Demokraci dhe H.E. Anke Holstein, ambasadore e RF të Gjermanisë në Maqedoni. Në panelin e diskutimit në forum, Dieter Althaus, nënkryetar në Magna Europe i ngarkuar me çështjet e qeverisë, Chichevski si zëvendësues i Veliko Zhelev, Kryetar i Bordit të Drejtorëve në Hidrostroj AD, Tim Peter, këshilltar për konkurrencë në Evropë në mendimin e tyre e dhanë fondacioni Konrad Adenauer Viktor Mizo, drejtor i përgjithshëm i Kostal, Pavlina Zdraveva, eksperte mjedisore dhe Johannes Heidecker, këshilltar në kabinetin e kryeministrit të Republikës së Maqedonisë. Forumi u moderua nga Nikica Mojsoska Blazevski, Maqedoni 2025, Kryeshefi Ekzekutiv. Me ftesë të Institutit për Demokraci “Societas Civilis”, ishte i pranishëm edhe NEXT-EM.