НЕКСТ-ЕМ дооел - регистрар за македонскиот домен .МК

НЕКСТ-ЕМ дооел потпиша Договор за регистрар со МАРнет.  Со тоа се исполнети условите согласно новиот Правилник за организација и управување со врвниот македонски .МК домен.
Новиот Правилник на МАРнет овозможува полесна, побрза и поефикасна регистрација на .mk домените преку процес на либерализацијата со воведување на регистрари преку кои може да се регистрира домен, што значително ќе го намали времето потребно за регистрација, како и регистрација на домени по електронски пат.
НЕКСТ-ЕМ дооел како компанија која работи на ова поле веќе 8 години, и понатаму продолжува со опслужување на своите, како досегашни, така и идни клиенти со мотото кое го имаме од самиот старт  “Повелете, има место за сите…”