АЕК – Идната генерација мрежи и медиа сервиси во Mакедонија

На настанот организиран од Aгенцијата за електронски комуникации кој се одржа од 14-ти до 16-ти декември 2009 година во мониторинг центарот на Зајчев рид, присуствуваа претставници од сите македонски оператори и дел од македонските ИТ фирми како и регулатори од соседните земји.

На настанот се обработуваа теми од областа на мрежите од новата генерација со особен акцент на развојот на овие мрежи во Македонија. Техничкиот директор на НЕКСТ-ЕМ дооел г-динот Владислав Бидиков имаше презентација на тема “Компаративна анализа на мрежната инфраструктура во Македонија и нивна трансформација во мрежи од наредната генерација”.

Презентација