IT tehnologija shkom perpara, ne e ndjekim. Juve ju mbetet te na ndiqni neve.

Me ne beni hap perpara!

SAMIT 2022 - Një e ardhme frymëzuese

Samiti i Dytë Vjetor i Sipërmarrjes së Grave me titull "E ardhmja frymëzuese", e cila u zhvillua në 17-18 nëntor 2022. në Raguza Rooftop 360, në Shkup, u organizua nga Platforma Kombëtare për Ndërmarrësi të Grave.

Elisabeta Georgieva - përfaqësuese nga Delegacioni i BE-së e cila është përkrahëse dhe bashkëfinancuese e këtij projekti të madh dhe domethënës, Zoran Manevski - Zëvendësministër i Ekonomisë nga Ministria e Ekonomisë, Sanja Lukarevska - Drejtoreshë e Administratës së të Ardhurave Publike, përkrahëse e madhe. , foli në hapjen zyrtare të Samitit të Platformës Kombëtare për Ndërmarrësi të Grave, Valentina Disoska - kryetarja e Platformës Kombëtare për Ndërmarrësi të Grave dhe kryetarja e Shoqatës së Grave Afariste, Gabriela Kostovska Bogoeska - Drejtoreshë Ekzekutive e Fondacionit për Menaxhment dhe Kërkim Industrial MIR, partner në Projekt dhe Trajan Angeloski - kryetar i Soyuz të Odave Ekonomike të Maqedonisë, gjithashtu partner në Projekt. Në Samitin e Dytë të moderuar nga Ana Zafirova u ndanë edhe çmimet për gratë sipërmarrëse më të suksesshme në vitin 2022. Pati gjithashtu tre sesione të panelit, përkatësisht, Paneli 1 - Arritjet lokale në krijimin e politikave për zhvillimin e sipërmarrjes së grave, Paneli 2 - Përvojat ndërkombëtare dhe historitë e suksesit në mbështetje të sipërmarrjes së grave dhe Paneli 3 - Praktikat e mira për ndërkombëtarizimin e grave të udhëhequra. Bizneset. Në ditën e dytë të Samitit u prezantuan rekomandimet për politikat e dixhitalizimit dhe aksesin në financa, gjatë së cilës Emilia Andonova - Koordinatore e Projektit në MIR foli dhe prezantoi Barometrin e NPZHP 2022, i cili është një lloj treguesi i nevojave të grave sipërmarrëse. pasqyrë e situatës dhe udhëzime për veprime të mëtejshme. Pati gjithashtu Panelin 4 - Rinia dhe ndërmarrësia, mundësitë dhe sfidat si dhe dy punëtori, mbi Menaxhimin Financiar dhe Sigurimin e Marrëdhënieve Financa/Investitor. Pas diskutimit të pasur dhe shterues për të gjitha temat e dhëna, me konkluzionet e kryetares Valentina Disoska, përfundoi Samiti i Dytë dyditor për ndërmarrësi të grave. Kompania NEXT-EM gjithashtu mori pjesë aktive në këtë ngjarje.