IT технологијата оди напред, ние ја следиме, Вам Ви останува само да не следите Нас..

Со Нас правите ИТ чекор - НАПРЕД!

Презентација на 4-от извештај за работата на АВМУ и АЕК

На покана на Евротинк, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на Презентацијата за четвртиот мониторинг извештај за работата на АВМУ (Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги) и АЕК (Агенција за електронски комуникации) во рамки на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch“  која се одржа на 13 Декември 2017 год. во Јавна Соба во 11.30 часот.

Евротинк – Промоција на студија “Предизвиците во управувањето со ИПА”

На покана на Евротинк, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на студијата „Предизвиците во управувањето со инструментот за претпристапна помош“ која се одржа на 11 Декември 2017 год. во Хотел Холидеј Ин, сала Дневна соба, во 10.00 часот. Студијата е подготвена од Евротинк - Центар за европски стратегии, а поддржана од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

ЈУРИДИКА ПРИМА - „АКТУЕЛНИ ПРАШАЊА ПОВРЗАНИ СО РАБОТЕЊЕТО НА ЦЕНТРАЛНИОТ РЕГИСТАР НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ПРАВНИТЕ ЛИЦА“

На покана на Јуридика Прима -Институт за правно-економски истражувања и едукација, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на Семинар за Актуелните прашања поврзани со работењето на Централниот Регистар на РМ и правните лица, кој се одржа на 30 Ноември 2017 год. во Хотел Континентал Скопје, со почеток  во 10.30 часот.

АЕК – Втор јавен состанок за 2017 год.

На покана на Агенцијата за електронски комуникации, НЕКСТ-ЕМ ДООЕЛ присуствуваше на Вториот јавен состанок за 2017 год. кој се одржа на 29 Ноември 2017 год. со почеток во 10 ч. во административната зграда на АЕК – Бизнис сала.

GF MKD ( Internet Governance Forum Macedonia ) - Форум за управување со интернет Македонија ИГФ МКД

На покана на IGF MKD / IGF MKD ( Internet Governance Forum Macedonia ) - Форум за управување со интернет Македонија ИГФ МКД, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на Првиот Годишен Форум за управување со интернет ИГФ МКД, кој е национална иницијатива во рамките на структурата на глобалниот ИГФ ( Global Internet Governance Forum )  под покровителство на ООН, EuroDIG , ( European dialogue on Internet Governance ) и SEEDIG ( South-East European dialogue on Internet Governance). Настанот  се одржа на 28 Ноември 2017 год., во амфитеатарот на МНР, како домаќин и институционален партнер, со почеток во 11,00 часот.

     
Syndicate content