IT технологијата оди напред, ние ја следиме, Вам Ви останува само да не следите Нас..


Со Нас правите ИТ чекор - НАПРЕД!

Парафискалните давачки - товар за компаниите

На покана на Finance Think, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на презентирање на студијата Експлоративна анализа на парафискалните давачки за малите и средните претпријатија, изработена од Finance Think, која се одржа на 25 Декември 2019 год. во Хотел Мериот.

Ден на одговорни бизниси

На покана на Здружението Конект, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на настанот Ден на одговорни бизниси, кој се одржа на 11 Декември 2019 год. во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите.

АЕК – Втор јавен состанок за 2019 год.

На покана на Агенцијата за електронски комуникации, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на Вториот јавен состанок за 2019 год. кој се одржа на 2 Декември 2019 год. со почеток во 10 ч. во административната зграда на АЕК – Бизнис сала.

Конференција „E-Society.mk – Отворени институции и отчетност“

Петнаесетти пат по ред Фондацијата за интернет и општество, Метаморфозис ја организира меѓународната конференција „е-Општество.мк“. Конференцијата се одржа на 27 и 28 Ноември 2019 год.во Хотелот „Холидеј ин“ во Скопје од 10:00 до 15:00 ч., при што свое присуство имаше и НЕКСТ-ЕМ дооел. Конференцијата е завршен настан на четиригодишниот проект ACTION SEE (Одговорност, Технологија и Мрежа на Институционална Отвореност во Југоисточна Европа) во кој 7 организации од Западен Балкан и Обединетото Кралство ги соединија своите напори за промовирање и обезбедување одговорност и транспарентност на властите во регионот на Југоисточна Европа.

Глобален лидерски самит Македонија 2019

На 22.11.2019 година, од 10:00 до 16:30 часот во Македонскиот Народен Театар, Скопје, се одржа Глобален лидерски самит Македонија, каде свое учество имаше и НЕКСТ-ЕМ. Глобализацијата наложува потреба од дијалог, соработка, едукација и обединување со заедничка цел - процут и благосостојба на секој човек и во секој дел од светот. Двигател на овој потфат е увереноста дека секој поединец или организација има обврска да вложи во изградбата на сопствените лидерски капацитети.

     
Syndicate content