IT технологијата оди напред, ние ја следиме, Вам Ви останува само да не следите Нас..


Со Нас правите ИТ чекор - НАПРЕД!

Модели на отчетност во безбедносниот систем

Фондацијата за интернет и општество – Метаморфозис во соработка со IFEX- глобална мрежа за заштита и промоција на слободата на изразување спроведува активности за развој на методологија за мониторинг на надзорот/следењето како дел од безбедносниот систем во државата. Во две сесии, претставници на институциите, академската заедница и граѓанскиот   сектор  дискутираа за реформите во областа на националната безбедност и следењето на комуникациите како интегрален дел од националната безбедност.

Конференција за бизнис и човекови права

Конференцијата за бизнис и човекови права која се одржа на 20.09.2019 во Скопје во хотел Арка, се реализира во рамките на проектот „Поттикнување на принципите за бизнис и човекови права“, поддржан од Европската Унија, а спроведуван од Здружението Конект и Бизнис Конфедерација, чија цел e поддршка на економските и социјалните права во приватниот сектор преку унапредување на деловните и човековите права.

ГДПР - регулатива и согласност

Во организација на МКСтартап и Импетус, четврток 19.09. 2019 од 17ч. се одржа настан за Општата регулатива за заштита на личните податоци, каде можевме да слушнеме повеќе за регулативата, која влијае на нас без разлика на местото на живеење .
Темите на кои се дискутираше беа:
Што е Општата регулатива за заштита на податоците ?
Кое влијание го има оваа регулатива врз вас и врз компаниите?
Кои лични податоци се заштитени под оваа регулатива ?
Дали го имаме право да побараме нашите податоци да бидат да бидат избришани од серверите на некоја компанија ?
Кои се последиците ако компаниите не ја почитуваат оваа регулатива ?

Балкански претприемачки самит

Creative Hub  го организираше првиот Балкански претприемачки самит кој  се одржа на 13 Септември ( петок ) 2019 год. во хотелот  Double Tree by Hilton во Скопје. Настанот го отвори Аријана Коскарова, Форбс под 30, основач на Creative Hub, при што свое учество во отворањето имаа и  Зоран Заев, Претседател на Влада,  Кочо Анѓушев, Заменик на Претседателот на Владата, претставник на  Стопанска Комора на Македонија и Н.Е. Сибил Сутер Техада, Амбасадор на Швајцарската Конфедерација.

Перспективи на развојот на дигиталниот пазар во Македонија

ИАБ Македонија организираше панел дискусија на тема Перспективи на развојот на дигиталниот пазар во Македонија, која се одржа во четврток (05.09.2019), со почеток од 18:30 часот во хотел DoubleTree By Hilton. ИАБ Македонија е  асоцијацијата која ги обединува интернет порталите, агенциите и огласувачите од земјава.

     
Syndicate content