IT технологијата оди напред, ние ја следиме, Вам Ви останува само да не следите Нас..


Со Нас правите ИТ чекор - НАПРЕД!

„Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“

Фондацијата за интернет и општество – Метаморфозис и Центарот за европски стратегии Евротинк имаа презентација за проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност – КриТинк“, кој се спроведува во наредните 3 години, со поддршка од Европската Унија. Настанот  се одржа на 1 Јуни 2018 година (петок) од 11 часот во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје, Дневна сала.

Промотивна работилница "Поттик на МСП иновативни капацитети"

На покана на Регионалниот Бизнис Центар, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на работилница за промоција на Проектот "Поттик на МСП иновативни капацитети"  која се одржа во четврток, 31 Мај 2018 година, од 11 часот во ресторан „Ден и ноќ“, Скопје. На работилницата имаше повеќе презентации, со цел да се добијат информации за проектните активности и очекуваните резултати на проектот, како и за можноста да се биде една од фирмите корисници на бесплатна ново воспоставена услуга: пополнување на прашалникот за само-оценка на иновативниот капацитет на фирмата и изработка на Акциски Иновативен План.

АЕК – Меѓународна регулаторна конференција за 2018 год.

На покана на Агенцијата за електронски комуникации, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на Меѓународната регулаторна конференција која се одржа од 14 до 16 Мај 2018 год. во Хотел Метропол – Охрид. Шеста година по ред, АЕК организира Меѓународна регулаторна конференција, со цел да поттикне јавна расправа за прашања што се однесуваат на најновите технолошки достигнувања во ИКТ секторот, преку размена на мислења, решенија за можни проблеми, најдобри практики и искуства.

Слободата и интернетот во Македонија

Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис организираа Конференција “Слободата и интернетот во Македонија” која се одржа на 11 мај (петок) 2018 год. во Музеј на современа уметност со почеток во 11 часот.

Промоција на „Компаративна анализа – Извештаи на ЕK"

ЕВРОТИНК – Центарот за европски стратегии и Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) секоја година по објавувањето на Извештајот за Македонија на Европската комисија изготвуваат Компаративна анализа за последните четири извештаи. Оваа година, 2018, двете организации го подготвија деветтото издание на Компаративната анализа која  го опфати периодот 2014-2018. Анализата беше претставена на 19 април 2018 година во хотелот „Холидеј Ин“ помеѓу 11.00 и 13.00 часот.

     
Syndicate content