IT tehnologija shkom perpara, ne e ndjekim. Juve ju mbetet te na ndiqni neve.

Me ne beni hap perpara!

Promovimi për themelimin e domain cirilik .мкд

Me ftesë të MARNet, NEXT-EM, si gjendjes civile, morën pjesë në fillimin e themelimit domain .мкд cirilik, që u mbajt më 14 janar 2015. duke filluar nga ora 11,30. në Portin e Maqedonisë.
Ministrat e Shoqërisë Informatike dhe Administratës Ivo Ivanovski dhe Kulturës Kançeska Milevska promovuar themelimin e një domain .мкд kombëtar cirilik hapësirën kibernetike ndërkombëtare.

Kjo sferë do të jetë në gjendje të regjistrojnë faqet e internetit në cirilike që mbulojnë letrat karakteristike e alfabetit maqedonas.
Maqedonia është vendi i pestë botë për të ngritur domain kombëtar cirilik alfabetin cirilik, pasi Rusia, Serbia, Kazakistani dhe Mongolia.
Faqja e internetit e parë cirilike, "влада.мкд" është themeluar tashmë.
Procesi i marrjes së një domain të ri kombëtar cirilik filluan me debatin publik dhe anketë çdo qytetar, institucion ose palë e interesuar mund të japin propozimin e tij. Të gjitha kreditë për këtë aktivitet shkon maqedonas akademik dhe të rrjetit të Kërkimeve - MARNet.
Rezervimi i domeneve cirilike nga institucionet shtetërore maqedonase dhe autoriteteve është duke u zhvilluar.