IT технологијата оди напред, ние ја следиме, Вам Ви останува само да не следите Нас..

Со Нас правите ИТ чекор - НАПРЕД!

Промоција на извештај од истражување

Македонската плаформа против сиромаштија имаше презентација на извештајот од истражувањето „Предизвици и проблеми на граѓаните при користењето на услугите од јавната администрација“ која се одржа на 25.12.2017, во Јавна соба, во Скопје. На истата присуствуваше и НЕКСТ-ЕМ дооел.

Анализа „Спроведување на одлуките на EСЧП во периодот 2013-2016“

Фондацијата Отворено општество – Македонија на 14 декември 2017 година, со почеток во 12 часот во хотелот Александар палас, во Конгресна сала II, одржа промоција на анализата „Спроведување на одлуките на Европскиот суд за човековите права во периодот 2013-2016“.

Презентација на 4-от извештај за работата на АВМУ и АЕК

На покана на Евротинк, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на Презентацијата за четвртиот мониторинг извештај за работата на АВМУ (Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги) и АЕК (Агенција за електронски комуникации) во рамки на проектот „Мониторинг на ефикасноста, ефективноста, транспарентноста и одговорноста на регулаторните тела за медиумите – PROformance Watch“  која се одржа на 13 Декември 2017 год. во Јавна Соба во 11.30 часот.

Евротинк – Промоција на студија “Предизвиците во управувањето со ИПА”

На покана на Евротинк, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на студијата „Предизвиците во управувањето со инструментот за претпристапна помош“ која се одржа на 11 Декември 2017 год. во Хотел Холидеј Ин, сала Дневна соба, во 10.00 часот. Студијата е подготвена од Евротинк - Центар за европски стратегии, а поддржана од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

ЈУРИДИКА ПРИМА - „АКТУЕЛНИ ПРАШАЊА ПОВРЗАНИ СО РАБОТЕЊЕТО НА ЦЕНТРАЛНИОТ РЕГИСТАР НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ПРАВНИТЕ ЛИЦА“

На покана на Јуридика Прима -Институт за правно-економски истражувања и едукација, НЕКСТ-ЕМ дооел присуствуваше на Семинар за Актуелните прашања поврзани со работењето на Централниот Регистар на РМ и правните лица, кој се одржа на 30 Ноември 2017 год. во Хотел Континентал Скопје, со почеток  во 10.30 часот.

     
Syndicate content